Sledujte nás:

Mrkvový koláč s brusinkami

Zpět
  • Autor: Dasa53
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, zázvor mletý, prášek do pečení na bázi vinného kamene (bez fosfátů) - není nutný, když se mrkev jen nastrouhá. 16 porcí (velká dortová forma nebo 8 malá - péct déle)

Energetická hodnota celkem: 6166 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 36, Cukry (g): 97, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 385 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

mrkev nastrouhat, přidat ostatní suroviny, pak je možné rozmixovat na kaši a v tom případě přidat prášek do pečiva, já nechávám mrkev jen nastrouhanou a nedávám žádný přípravek na kynutí, brusinky pokrájet na menší kousky a přidat do těsta (možno i kustovnici, sušené švestky, datle...) pár brusinek nechat na posypání a lžičku medu jsem si nechala na potření, aby brusinky nepadaly. vše smíchat, rozprostřít do větší kulaté formy (vrstva asi 2 cm) a péct na 180°C ca 40-45 minut. pokud je menší forma, tak přiměřeně déle. po vyndání jsem med rozmíchala se lžící domácí višňovky a potřela povrch a posypala zbytkem brusinek.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři